Duurzame materialen

Matila zei: “In de poging van de interieurindustrie om duurzamer te worden, heroverwegen ontwerpers en consumenten het lineaire pad van productie en consumptie en zoeken ze naar manieren om te ontwerpen tegen wereldwijde verspilling in plaats van er iets aan toe te voegen.

“Een vorm van design waarover steeds weer wordt gesproken, is ‘circulariteit’ – een verschuiving van een lineair ontwerpproces naar een circulair, duurzaam proces, waarbij producten ‘gemaakt worden om opnieuw gemaakt te worden’.”

Tash Bradley, Director of Interior Design van Lick, voorspelde: “Mensen zullen zoeken naar manieren om in hun huis contact te maken met de natuur door middel van textuur, aanraking en zicht. We willen allemaal meer bewust zijn van onze ontwerpkeuzes en onze huizen decoreren met materialen die ons mentale welzijn en het welzijn van onze planeet positief ten goede komen.

“Je zult merken dat het kleurenpalet van duurzame materialen erg aards is – typisch aardse neutrale kleuren. Deze kleuren hebben het vermogen om je fysiek te aarden en je de stabiliteit te geven waar we allemaal naar verlangen in 2023.”

From rattan and bamboo to cane and linen, there are plenty of materials that are considered environmentally friendly. However it is cork and aluminium that Lick predicts “will become increasingly popular” in households in 2023 and beyond.

Tash added: “Unlike its polished counterparts, cork is an approachable material. Its natural brown colour gives it a grounding, earthy feel – instantly making you feel more relaxed, while its rugged bark appearance adds texture, warmth and cosiness.

Golvende strepen

“The key to ensuring your space doesn’t look sterile is by mixing the aluminium with warmer tones, such as those found in wood and cork.”
Lick zei dat kleuren, patronen, materialen en vormen huizen zullen blijven domineren en mensen een gevoel van emotionele toevlucht zullen bieden. Volgens het bedrijf kan het opnemen van golvende strepen in huis een positieve invloed hebben op je humeur.

Op de muren kan golvend gestreept behang hoogte, zachtheid en vloeiendheid in een ruimte brengen, terwijl het een eigentijdse kijk biedt op de traditionele streep. Charlotte Cropper, Lick’s International Color Consultant, zei: “Golven zijn direct herkenbaar. We associëren deze vormen met water en de oceaan, waarvan bekend is dat ze gevoelens van rust en ontspanning oproepen. Patronen met golvende strepen zijn daarom het perfecte recept voor momenten van mindfulness in huis.”

Gespreksgerichte zitplaatsen

Charlotte zei: “Samen met de opkomst van Shy Tech en de heropleving van de iconische zitkuil uit de jaren 70, voorspellen we dat gebogen, gezellige zitopstellingen alleen maar in populariteit zullen toenemen in 2023.

“Gebogen zitopstellingen moedigen ons niet alleen aan om de tv uit te zetten en een gesprek aan te gaan met onze dierbaren, maar hun vloeiende organische vormen brengen ook een welkome zachtheid in een ruimte.

“Gebogen lijnen en vormen zijn veel zachter in vergelijking met geometrische lijnen en scherpe hoeken. We voelen ons veiliger en beter beschermd in bochten als ze ons omhelzen als een knuffel; ze zijn inclusief en uitnodigend.

“De eenvoud van gebogen vormen geeft ons een fysiek veilig gevoel en verwelkomt ons in een kamer door momenten van verbondenheid en saamhorigheid aan te moedigen.”

Handige links over interieur en wonen

https://wonen.startkoers.nl/

https://wonen.leukeinfo.nl/

https://hout.allepaginas.nl/

https://thuiszorg.expertpagina.nl/