Weet je wat buitengewoonstoer is? Werken bij een installatiebedrijf. Maar wat is dat precies? Wij leggen het uit.

Een installatiebedrijf levert installatiediensten en aftersalesondersteuning voor woningbouwprojecten en commerciële bouwprojecten. Voorbeelden van installatiebedrijven zijn bedrijven op het gebied van vloeren, dakbedekking, HVAC, zwembaden en beveiligingssystemen.

Best practices om te volgen bij het starten van een installatiebedrijf

Ontdek uw niche voor installatiebedrijven

Het uitzoeken van uw installatiebedrijfsniche hangt af van uw bestaande vaardigheden en ervaring. Misschien bent u bijvoorbeeld meer geïnteresseerd in het installeren van zwembaden dan in het installeren van airconditioners.

Het bepalen van uw niche voor installatiebedrijven hangt ook af van uw regionale markt. Klagen bewoners in uw buurt over een probleem of een slechte aannemer waarmee ze vaak te maken hebben? Misschien vindt u het handig om huishoudens in uw omgeving te ondervragen over uw zakelijke niche om te zien of er belangstelling is voor de service die u van plan bent te lanceren.

Controleer de vaardigheden en certificering die je nodig hebt voordat je kunt beginnen

Voordat je aan de slag gaat met je installatiebedrijf, check je best of je gecertificeerd moet zijn voor het soort installatiewerk dat je gaat doen. In de VS moeten HVAC-technici Sectie 608 Technician Certification behalen, zoals bepaald door de Environmental Protection Agency (EPA).

U kunt van plan zijn een installatiebedrijf te starten in een branche waarvoor vooraf geen overheidscertificeringen vereist zijn. Het kan echter een goed idee zijn om te investeren in certificeringen van een branchevereniging om uw geloofwaardigheid bij klanten te vestigen. De Pool & Hot Tub Alliance biedt certificeringen voor zwembadbouwers en technici. Certified Flooring Installers (CFI) biedt certificeringen en trainingen aan professionals in de vloerenbranche.

Zorg dat al je papierwerk op orde is

Bij het opzetten van een installatiebedrijf komt veel papierwerk kijken. Zorg ervoor dat u papierwerk indient om federale en staatsbelastingnummers en licenties en vergunningen te krijgen om uw installatiebedrijf te runnen.

Californië vereist dat aannemers en onderaannemers die werken aan projecten met een waarde van meer dan $ 500 een vergunning hebben van de Contractor State Licensing Board (CLSB). Evenzo vereist Florida dat aannemers die in de staat actief zijn, een vergunning hebben van de Construction Industry Licensing Board (CILB).

https://installatiebedrijf.links.nl/

https://installatie.uwpagina.nl/

https://www.bedrijfstelefoongids.nl/

https://installatiebedrijven.uwstart.nl/

https://installatie.linkspot.nl/

https://airco.eigenstart.nl/ 

https://warmtepomp.startze.nl/